تار نمای تخصصی علوم گیاهی فنی و حرفه ای میانه


تار نمای تخصصی علوم گیاهی فنی و حرفه ای میانه


دوره های آموزشی جدید در مرکز آموزشی فنی و حرفه ای میانه

به اطلاع تمامی کاراموزان  می رساند مرکز فنی و حرفه ای میانه به زودی در دروره های آموزشی کشتکار گلحانه ای کاراموز می پذیرد علاقمندان می توانند جهت کسب اطلاع بیشتر و ثبت نام به قسمت آموزش مرکز مراجعه نمایند.

 



نظرات شما عزیزان:

طحان سمنان
ساعت19:39---25 دی 1391
سلام نمونه سوالات قارچ دکمه ای را فرستادم ببخشید دیر شد





سئوالات آزمون پایان دوره رشته پرورش قارچ دکمه ای



1 ـ بذور غلات اگر بيش از حدّ در آب خيس خورده باشند ، بعد از تهيه اسپان و استفاده، ممكن است چه مشكلي ايجاد كنند ؟

الف ) چنين بذور مرطوبي بعد از اسپان پاشي اگر با يك ماده غير استريل قرار گيرند ، معمولاً دچار آلودگي مي شوند.

ب ) اسپان شديداً افزايش حجم پيدا مي كند .

ج ) اسپان بر روي كمپوت طبيعي كارايي لازم را ندارد .

د ) تمام موارد .

2 ـ در صورتيكه درب اسپان را باز كرده و بوي سيب ترشيده بدهد ، احتمال كدام آلودگي بيشتر مي باشد ؟

الف ) قارچي ب ) باكتريايي ج ) ويروسي د ) ويروئيدي

3 ـ بذور غلات را به منظور تهيه اسپان ، در چه دمايي استريل مي كنند ؟

الف ) 121 درجه سانتیگراد ب ) 70 درجه سانتیگراد ج ) 60 درجه سانتیگراد د ) 100 درجه سانتیگراد

4 ـ مهمترين فاكتور پنجه دواني مسيليومها بعد از تلقيح بذور استريل شده در اتاق نيمه استريل شده ، جهت اسپان چه مي باشد ؟

الف ) رطوبت ب ) نور ج ) تهويه د ) دما

5 ـ شايع ترين آلودگي قارچي در تهيه اسپان كدام گزينه است ؟

الف ) پني سيليوم و آلپرژيلوس ب ) ورتسیليوم ج ) آلترناريا د ) رزلينيا

6 ـ در زمان تهيه اسپان بعد از تلقيح ممكن است مسيليومها ، مايع متابوليكي زرد رنگي توليد كنند كه در اصطلاح تعريق (sweatting ) گفته مي شود ، ناشي از چه عاملي است ؟

الف ) بالا بودن بيش از حدّ براي تفريخ اسپان . ب ) افزايش مدت زمان تفريخ .

ج ) كمبود تهويه و تبادلات گازي كه زمينه ساز آلودگي هاي بي هوازي است . د ) تمام موارد .

7 ـ در آزمايشگاه توليد اسپان ، بهترين روش از بين بردن بسته هاي اسپان آلوده به كپك كدام مي باشد ؟

الف ) ظروف آلوده اسپان را به مدت 30 دقيقه در فشار 15 پوند و دماي 121 درجه سانتیگراد ، اتوكلار كردن و بسرعت آن را از محيط دور كردن .

ب ) بسته هاي آلوده را در سطل زباله ريخته تا آلودگي پخش نشود .

ج ) در صورت بسته بودن درب ظروف اسپان مشكلي از نظر آلودگي ندارند .

د ) ظروف آلوده را در مكانهاي خشك با دماي بالا قرار مي دهيم .

8 ـ عامل لكه قهوه اي باكتريايي (pseudomonas tolaasil ) بيشتر كدام قارچها را آلوده مي كند ؟

الف ) بيشتر قارچهايي كه به مدت طولاني خيس مي مانند را آلوده مي كنند .

ب ) بيشتر قارچهاي ضعيف را آلوده مي كنند .

ج ) بيشتر قارچهاي آلوده به ويروس را آلوده مي كنند .

د ) قارچهاي درشت بيشتر تحت تأثير اين بيماري قرار مي گيرند .

9 ـ عامل لكه قهوه اي باكتريايي (pseudomonas sp ) بيشتر از چه طريقي انتشار پيدا مي كند ؟

الف ) آب ب ) هوا ج ) بذر د ) كمپوست



10 ـ تنها راه انتشار كپك آسپرژيلوس كه از اهميت به سزايي برخوردار است ؟

الف ) آب ب ) هوا ج ) وسائل د ) موارد الف و ج

11 ـ راههاي انتشار قارچ بوتريتيس ( كپك قهوه اي ) از چه طريقي اصلاً و يا كمتر انتقال پيدا نمي كند ؟

الف ) هوا ب ) آب ج ) خاك د ) چوب مرطوب

12 ـ كپك سبز زيتوني ( شاتوميوم ) چگونه باعث كاهش عملكرد در قارچ خوراكي مي شود ؟

الف ) با توليد مواد سمّي مانع رشد مسيليومها مي شود . ب ) با رقابت غذايي با مسيليومهاي قارچ خوراكي مانع رشد مي شود .

ج ) بر روي قارچ رشد كرده و باعث كاهش عملكرد مي شود . د ) موارد الف و ب

13 ـ كدام عامل بيماري توليد اندام باردهي مي كند ؟

الف ) قارچ ورتسليوم ب ) قارچ ج )باکتری د ) قارچ جوهري يا مركبي

14 ـ راهكار كاهش آلودگي به قارچ كوپرينوس ( مركبي ــ جوهري ) چه مي باشد ؟

الف ) وجود رطوبت مناسب در كمپوت وعدو آب اضافي ب ) كاهش آمونياك كمپوت آماده

ج ) يكدست و يكنواخت بودن كمپوت د ) تمام موارد

15 ـ كدام عامل انتقال و انتشار قارچ تار عنكبوتي ( داكتيليوم ) مي باشد ؟

الف ) هوا ب ) خاك ج ) آب د ) تمام موارد

16 ـ كدام جمله در مورد بيماريهاي ويروس قارچي خوراكي صحيح مي باشد ؟

الف ) ويروسها باعث بد شكلي قارچها مي شوند . ب ) ويروسها قادرند جلوي توليد كلاهك را بگيرند .

ج ) ويروسها مي توانند قارچ را در معرض ديگر آلاينده ها و عوامل بيماري زا قرار دهند . د ) تمام موارد

17 ـ كدام ذرّه مطلق در هوا كوچكترين ذرّه است ؟

الف ) اسپور قارچها ب ) ويروسها

ج ) دانه گرده گياهان د ) ويروسها

18 ـ كدام آلاينده رانميتوان با ميكروسكوپ نوري تشخيص داد ؟

الف ) باكتريها ب ) ويروسها

ج ) كپكهاي رقيب بستر د ) قارچهاي انگل ، قارچهاي خوراكي

19 ـ كدام عامل بيماري زا ممكن است از طريق اسپور آلوده به اين بيماري انتقال پيدا كند ؟ ( زندگي عامل بيماري درون اسپور است )

الف ) قارچها ب ) مخمرها ج ) ويروسها د ) باكتريها

20 ـ كدام مورد جزء راههاي كنترل و پيشگيري ويروسها نمي باشد؟

الف ) ضد عفوني كامل سالن ها و راهروهاي مياني ب ) نصب توري هاي بسيار ريز

ج ) چيدن قارچهاي آلوده قبل از پاره شدن پرده ويل د ) وجود لكه هاي قهوه اي رنگ روي كلاهك

21 ـ كدام گزينه در مورد ويروسها صحيح مي باشد ؟

الف ) ويروسها رشد مسيليومها را كند يا متوقف مي كنند .

ب ) ممكن است نواحي آلوده به صورت كچلي ظاهر شوند و مسيليومي ديده نشود .

ج ) ممكن است اندام باردهي اصلاً ايجاد نشود و اگر به وجود آيد ، بد شكل باشد .

د ) تمام موارد.

22 ـ كدام عامل كمتر براي قارچها و كمپوت مشكل ايجاد مي كند و دربيشتر موارد نقش مثبت هم دارد ؟

الف ) اكتينوسيستمها ب ) قارچ تار عنكبوتي

ج ) كپك پنيسليوم د ) باكتري لكه قهوه اي

23 ـ باسيل ها جزء كدام گروه از عوامل بيماريزا قراردارند ؟

الف ) باكتريها ب ) قارچها

ج ) ويروسها د ) اكتينومسيتها

24 ـ باسيلها بيشتر در كدام مرحله مشكل‏ساز هستند ؟

الف ) در مرحله توليد اسپان ب ) تهيه كمپوست

ج ) تهيه خاك پوششي د ) توليد اندام باردهي

25 ـ كدام مورد در مورد باسيلها صحيح مي باشد ؟

الف ) برخي باعث تجزيه و فساد محيط اسپان شده ب ) برخي نقش تحريك كنندگي سلولهاي پريمورديا مي شود.

ج ) برخي مانع رشد كپكهاي رقيب در اسپان قارچ شي تا كه مي شود . د ) تمام موارد

26 ـ در چه موردي آهك به عنوان يك ماده معدني در فرمولهاي كمپوست سازي استفاده مي شود ؟

الف ) در صورتيكه در تركيب كمپوست يك يا دو ماده اسيدي بكار رفته باشد و نياز به خنثي سازي آن دارد .

ب ) خنثي كردن اثر نا مطلوب ناشي از غلظت بالاي عناصر k و mg ، p و na كه در نتيجه مانع پيدايش حالت چرب دركمپوست مي گردد.

ج ) در صورتيكه در تركيب كمپوست يك يا دو ماده قليايي بكار رفته باشد و نياز به خنثي سازي آن باشد .

د) درصورتيكه مقدار نيتروژن كمپوت كم باشد .

27 ـ كمپوست پير چه نوع كمپوستي است ؟

الف ) كمپوستي كه اعمال ميكروبي وشيميايي در آن كاملاً انجام نشده باشد .

ب ) كمپوستي كه مراحل كمپوت سازي بيش از حدّ مناسب طولاني باشد .

ج ) كمپوستي كه در آن ازمواد پايه كهنه استفاده شده باشد . د ) كم
مرسی بابت نمونه سوالات


نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نويسنده: مهندس امیر شهبازی | تاريخ: یک شنبه 17 دی 1391برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |